Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 11:46

Δρ Ian Billinghurst - Ιδρυτής της διατροφής BARF

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ian Billinghurst - Ιδρυτής της B.A.R.F. διατροφής Ian Billinghurst - Ιδρυτής της B.A.R.F. διατροφής

Δρ Ian Billinghurst - Ιδρυτής της διατροφής BARF (Βιολογικά κατάλληλη ακατέργαστη τροφή)

Ο Δρ Ian Billinghurst αναγνωρίζεται ως ο «Πατέρας» του «RAW» και ο ιδρυτής της διατροφής BARF (Βιολογικά κατάλληλη ακατέργαστη τροφή - BARF τροφή)
 

Ο Ian Billinghurst είναι κτηνίατρος με πάνω από σαράντα χρόνια εμπειρίας που ασχολείται καθημερινά με προβλήματα υγείας σε συντροφικά ζώα. Η κλινική του εμπειρία με τη χρήση πλήρους διατροφής RAW σημαίνει ότι έχει πολλά να προσφέρει σε άτομα, εταιρείες και οργανισμούς που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία του.

Η εκπαίδευσή του στην κτηνιατρική επιστήμη, τη γεωργική επιστήμη (αγρονομία και διατροφή), στην κινεζική ιατρική, στην εκπαίδευση και στη φιλοσοφία της επιστήμης, τον οδήγησε σε ένα μοναδικό ταξίδι ανακάλυψης στους τομείς της υγείας και της διατροφής. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της «επιστήμης», που διεξάγεται από τις μεγάλες εταιρείες τροφίμων για τα κατοικίδια ζώα και τη φαρμακευτική βιομηχανία, έχει σχεδιαστεί μόνο για να «ανακαλύψει» μια προκαθορισμένη άποψη. Όταν ακολουθούμε τις συμβουλές που βασίζονται σε μια τέτοια «επιστήμη», η βλάβη στην υγεία είναι γενικά καταστροφική στο βαθύτερο επίπεδο.

Τα ζώα (με ελάχιστη ανάγκη για κτηνιάτρους), που τρώνε Ωμοφαγική διατροφή είναι αισθητά πιο υγιεινά από τα ζώα που τρώνε την συμβατική διατροφή με βάση υδατάνθρακες, φλεγμονώδη και αφυδατωμένες τροφές.
Διατροφολόγος, Γεωπόνος Επιστήμονας, Κτηνίατρος, Συντάκτης, Λέκτορας, Διατροφικός Σύμβουλος και Βελονιστής και παραγωγός πρώτων υλών ζωοτροφών.

Σπουδές

Ο Ian Billinghurst αποφοίτησε από το B.Sc.Agr. το 1966 από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ ως γεωπόνος και διατροφολόγος. οι σπουδές του χωρίζονται ισότιμα ​​μεταξύ Αγρονομίας και Διατροφής, σε βοοειδή, πρόβατα, χοίρους και πουλερικά. Ο Ian πέρασε το 1966 ως ερευνητικός επιστήμονας στο Orange Agricultural Research Station στην κεντρική δυτική πλευρά της Νέας Νότιας Ουαλίας. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια δαπανήθηκαν για διδασκαλία δευτεροβάθμιας επιστήμης και γεωργίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Ian απέκτησε το δίπλωμά του στην εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο της New England Armidale. Αυτές οι μελέτες περιελάμβαναν μια σε βάθος έρευνα της φιλοσοφίας της επιστήμης.

Το 1971, ο Ian ξεκίνησε το πτυχίο Κτηνιατρικών Επιστημών, αποφοιτώντας από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ με το βραβείο B.V.Sc.Hons από το 1976 και παρέμεινε στην πρακτική των Companion ζώων από τότε.

Μεταξύ 1984 και 1987, ο Ian σπούδασε και πέρασε τις εξετάσεις του στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική (για ανθρώπους).

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο συνδυασμός των επίσημων και ιδιωτικών του μελετών, μαζί με την έρευνά του σχετικά με τη σχέση μεταξύ του φαγητού του ασθενούς σκύλου και γάτας του και της κατάστασης της υγείας του, έπεισαν τον Ian ότι η Ωμοφαγική Διατροφή ήταν το μόνο διατροφικό πρόγραμμα ικανό να να προωθήσει και να διατηρήσει την πραγματική υγεία του ζώου σας.

Συνειδητοποίησε ότι η αρχή αυτή εφαρμόζεται εξίσου σε όλα τα ζωικά είδη - συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων. Το πρώτο του βιβλίο, "Δώστε στο σκυλί σας, οστά"- που δημοσιεύτηκε στα τέλη του 1993 - καθορίζει τις βασικές αρχές της διατροφής σκύλων, χρησιμοποιώντας ακατέργαστα, ολόκληρα και κοινά διαθέσιμα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των ακατέργαστων οστών, κρέατος, παραπροϊόντων, λαχανικών, αποδείχθηκε στιγμιαία επιτυχία και παραμένει η πιο περιζήτητη και επιρροή δημοσίευσή του.

To Βιβλίο "Δώστε στο σκυλί σας, οστά" - BARF τροφή - Ian Billinghurst

Από εκείνη την εποχή, "Δώστε στο σκυλί σας, οστά" έχει πουλήσει πάνω από 100. 000 αντίτυπα παγκοσμίως και είναι ίσως το πιο επιρροή βιβλίο για τη διατροφή σκύλου που γράφτηκε ποτέ. Οι βασικές αρχές της σήμερα επηρεάζουν μεγάλο μέρος της διατροφικής λήψης αποφάσεων των σημερινών εταιρειών τροφίμων για κατοικίδια ζώα.

Από τις ανακαλύψεις του Ian σχετικά με τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και την υγεία που έγινε κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών στην πρακτική του στα μέσα της δεκαετίας του '80, ο Ian υπήρξε δημοφιλής ομιλητής σε κλαμπ εκτροφείων, ομάδες κατάρτισης και κτηνιατρικές συναντήσεις σε όλη την Αυστραλία. Αυτές οι προσκλήσεις κλιμακώθηκαν μετά τη δημοσίευση του πρώτου βιβλίου του. "Δώστε το σκυλί σας οστά" στα τέλη του 1993 / αρχές του '94.

Give your dog a bone - barf diet book cover
Το 1997 ο ​​Ian Billinghurst προσκλήθηκε στην Αγγλία, όπου διδάσκει στο Μπέρμιγχαμ, το Μπρίστολ, το Λονδίνο και το Μάντσεστερ, ξεκινώντας την βιομηχανία πρώτων υλών και την ευρεία υιοθέτηση αυτού του τρόπου σίτισης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και πέραν αυτού.

Το 1998, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας 9 εβδομάδων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ian παρουσίασε 13 σεμινάρια, διάρκειας μιας και δύο ημερών, από τη δυτική έως την ανατολική ακτή και πάλι πίσω, συμπεριλαμβανομένου του Σιάτλ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, του Ντάλλας στο Τέξας, του Ορλάντο της Φλόριντα, Το Χάρτφορντ στο Κονέκτικατ, το Ρίτσμοντ στη Βιρτζίνια, το Valley Forge στην Πενσυλβάνια (APDT), το Σικάγο στο Ιλλινόις, το Τολέδο στο Οχάιο, το Bellingham στην Ουάσινγκτον, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και τέλος η Χονολουλού της Χαβάης.

Αυτά τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 1998 και αποδείχθηκαν η καμπή για την υγεία των ζώων συντροφιάς σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο. Δημιούργησαν το τεράστιο μεταλλικό κίνημα που τώρα ανθίζει στη Βόρεια Αμερική. Τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά, η Ωμοφαγική διατροφή έχει γίνει ευρέως αποδεκτή και αυτό περιλαμβάνει έναν αυξανόμενο αριθμό κτηνιάτρων.

Κατά την περιοδεία του στις ΗΠΑ το 1998, ο Ian κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του "Grow Your Pups With Bones". Το βιβλίο αυτό γράφτηκε ως συμπλήρωμα του δημιουργού για το "Give Your Dog a Bone," και περιλαμβάνει ένα τμήμα που ασχολείται με την πρόληψη και τη θεραπεία της σκελετικής νόσου στα αναπτυσσόμενα κουτάβια. Το GYPWB επισημοποίησε την έννοια του BARF, ένα αρκτικόλεξο για τα δύο "Οστά και πρώτες τροφές" και από μια πιο επιστημονική ή τυπική προοπτική, "Βιολογικά κατάλληλα ακατέργαστα (ή πραγματικά) τρόφιμα".

To Βιβλίο "The BARF Diet"

Το Ian κυκλοφόρησε το τρίτο του βιβλίο, "The BARF Diet". Από την αρχική του περιοδεία στις ΗΠΑ, ο Ian πραγματοποίησε συχνές επισκέψεις στις Η.Π.Α. και τον Καναδά, μιλώντας σε κτηνιάτρους, κτηνοτρόφους, εκπαιδευτές σκυλιών και ιδιοκτήτες σκύλων (συμπεριλαμβανομένων δύο φορές στο APDT) , προωθώντας την έννοια της Ωμοφαγικής διατροφής σε κάθε διάλεξη. Το 2002, ο Ίαν έδωσε δύο μισές ημέρες διαλέξεων για την εξελικτική διατροφή στον Αμερικανικό Ολιστικό Κτηνιατρικό Ιατρικό Σύλλογο.

Το 2003 και πάλι το 2007, ο Ian μίλησε στο Pet Food Forum, το επίσημο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Βιομηχανίας Τροφίμων Ζώων.

Ο Ian μίλησε επίσης στη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, σε κτηνοτρόφους, ομάδες κατάρτισης σκύλων, τεχνικά κολέγια και μεταπτυχιακές κτηνιατρικές ομάδες.

Ο Ian πραγματοποίησε πολυάριθμες διαλέξεις με την Ιαπωνία, με χώρους ομιλίας στο Τόκιο (Shibuya), το Κόμπε, το Hukuoka (Hakata) και το Aichi (Nagoya). Η πρώτη από αυτές τις περιοδείες ήταν το 2001, η δεύτερη το 2003, η τρίτη το 2006, με μια άλλη σειρά περιηγήσεων το 2007 και το 2008, όπου ο Ian ξεκίνησε το πρώτο από τα επίσημα μαθήματα BARF για τους Ιάπωνες Φοιτητές.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του το 2006, ο Ian κυκλοφόρησε την Ιαπωνική μετάφραση της «The BARF Diet».

Τον Μάιο του 2006, ο Ian μίλησε στο ετήσιο συνέδριο της Australian Veterinary Association στην Τασμανία παρέχοντας μια διάλεξη σχετικά με το ρόλο της διατροφής στη θεραπεία του καρκίνου. Από αυτό ήρθε το τέταρτο βιβλίο του Ian, "Το δείγμα του οστού στον καρκίνο", που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2016. Αυτό το βιβλίο - το οποίο ασχολείται με τον καρκίνο σε σκύλους,γάτες και ανθρώπους - περιγράφει λεπτομερώς το ρόλο της Ωμοφαγικής διατροφής, πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.

Γράφτηκε για να παρουσιάσει ένα ζωτικό μήνυμα. Τη θεμελιώδη σημασία της κατανόησης του καρκίνου ως μιτοχονδριακής και μεταβολικής νόσου. Αυτή η κατανόηση φέρνει μαζί της την ευκαιρία να θεραπεύσει και να νικήσει τον καρκίνο χωρίς να βλάψει τον ασθενή και έχει ήδη θετικό αντίκτυπο στη ζωή των καρκινοπαθών και των φροντιστών τους.

Διαλέξεις

Από τη δημοσίευσή του, ο Ian έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις στη Μελβούρνη, την Αδελαΐδα, το Σίδνεϊ, το Μπρίσμπαν, το Περθ και το Ντάργουιν σχετικά με το ρόλο της διατροφής στη θεραπεία και πρόληψη του καρκίνου σε σκύλους, γάτες και ανθρώπους. Μετά από αυτές τις διαλέξεις, ο Ian μίλησε στην Ισπανία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα για τη διατροφή RAW γενικά και τον Καρκίνο ως μεταβολική ασθένεια.

Αν και αποσύρεται από την καθημερινή κτηνιατρική πρακτική, ο Ian συνεχίζει τη σε απευθείας σύνδεση συμβουλευτική του πρακτική. Ο Ian συνεχίζει την έρευνά του, γράφοντας και διδάσκει τον ρόλο της διατροφής στην υγεία και τις ασθένειες και είναι ένας πολύ περιζήτητος ομιλητής σε αυτά τα ζωτικά θέματα.

Μεταξύ του 2003 και του 2015, ο Ian και η σύζυγός του Roslyn παρήγαγαν RAW Foods για γάτες και σκύλους.


Ο Ian εργάζεται επί του παρόντος σε μια σειρά βιβλίων που θα κυκλοφορήσουν στο Kindle, τα οποία ασχολούνται με τα πολλά θέματα σχετικά με τη Ωμοφαγική διατροφή, για τα οποία οι άνθρωποι αναζητούν τώρα πιο λεπτομερείς και έγκυρες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου ενός βιβλίου για τη διατροφή των αιλουροειδών και ενός δεύτερου βιβλίου για τον καρκίνο.

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ B.A.R.F. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΔΩ!

 Περισσότερα σχετικά άρθρα:

 

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: https://drianbillinghurst.com

Διαβάστηκε 539 φορές